Home > Over ons > Reviews > Onverwacht overlijden

Onverwacht overlijden

Mijn broer overleed helaas nog vrij onverwacht en in eenzaamheid. Hij was alleenstaand en had niets geregeld of wensen achtergelaten voor het geval hij kwam te overlijden. Tot overmaat van ramp was het ook nog op een zondagmiddag. Google was te raadplegen, maar één van onze neven kende een oud collega, die uitvaarten begeleidde,  ze heette Marina en zij werd gebeld.

Die avond had Marina Grabner de noodzakelijke zaken geregeld. Dag later was zij bij het familieberaad en al bij de eerste kennismaking had iedereen een”klik”met haar. Moeilijk te omschrijven waarom en hoe? Opvallende zaken waren haar goede luisteren, haar interesse in de meningen van alle betrokkenen, ideeën aandragend en in oplossingen denkend.

Ook mogelijk omdat ze “Indisch” uitstraalde (en het ook bleek te zijn!) en daarmee bij ons, tweede generatie, ”indo’s” direct een “thuisgevoel” gaf, maar ook omdat ze lief en innemend was.

Nadat de ideeën en wensen waren verzameld, kwam zij met het draaiboek. Last minute changes? Het kon allemaal. Het afscheid in Arnhem (voor haar onbekend terrein) leidde zij met verve, steun verlenend aan hen, die dat nodig hadden, dus aan ons allemaal.

Met een oog voor detail laveerde zij de hele gebeurtenis soepel en bekwaam met de, haar onbekende, Arnhemse collegae.
Een verdrietige episode, waar Marina ons professioneel met hart en liefde heeft begeleid.
Nogmaals namens de familie veel dank Marina!

Uitvaart van de heer D.E.F. Bernardus, oktober 2021.

Rob Bernardus.