Elke uitvaart is anders

Home > Mogelijkheden > Tarieven & Verzekering

Onze tarieven

Ieder mens is uniek en daarom is ook iedere uitvaart anders. Forever Moments hanteert geen vast omlijnd tarief. De kosten voor een uitvaart zijn vooraf goed in te schatten maar altijd afhankelijk van de persoonlijke keuzes die u maakt. Gemiddeld kost een uitvaart tussen de €5.000,- en €10.000,-.

Na bespreking van de wensen van de uitvaart ontvangt u van ons een indicatief kostenoverzicht. Hierin zijn kosten van diensten als het crematorium of begraafplaats en de afgenomen producten zoals bijvoorbeeld het omhulsel, bloemen, kaarten en rouwvervoer in opgenomen. Na de uitvaart passen wij dit aan naar de werkelijk gemaakte kosten. Dit kan uiteraard hoger of lager uitvallen.

Forever Moments is een kleinschalige, onafhankelijke uitvaartonderneming waar persoonlijke aandacht centraal staat.  Wij werken daarom met een vaste fee voor onze services van de dag van overlijden tot en met de dag van de uitvaart. Op al deze afgenomen diensten en producten worden geen extra toeslagen berekend. Deze kosten worden in een transparant kostenoverzicht vermeld.

Wij vragen vooraf een aanbetaling van 30% te doen op basis van dit kostenoverzicht.

Verzekering

Forever Moments is een kleinschalige, onafhankelijke uitvaartonderneming waar u met iedere uitvaartverzekering terecht kunt.

Daar waar een verzekering is afgesloten hoeft niet persé de uitvaart te worden ondergebracht.

Wij regelen het contact en de afhandeling met de verzekeringsmaatschappij voor u.

Er zijn twee verschillende manieren waarop u verzekerd kunt zijn:

Kapitaalverzekering

Bij deze verzekering, keert de verzekeringsmaatschappij na overlijden een bepaald verzekerd bedrag uit zoals omschreven is in uw uitvaartpolis. Regelen wij de afhandeling met de verzekeringsmaatschappij, dan ontvangen wij dit bedrag en brengen het gehele bedrag in mindering op de factuur die u van ons ontvangt.

Naturaverzekering

Deze verzekering houd in dat u recht heeft op het standaardpakket aan diensten en goederen zoals ​omschreven in de uitvaartpolis. Op het moment dat u andere of aanvullende keuzes maakt, zijn de extra kosten voor eigen rekening. Dus het is wel van belang om bij de verzekeringsmaatschappij na te gaan welke kosten gedekt worden.

Forever Moments kan, als zelfstandige uitvaartonderneming, u ook bij staan als u een naturaverzekering heeft. U bent niet verplicht uw uitvaart uit te laten voeren door de uitvaartonderneming die uw verzekering aangeeft. Dit is een misvatting.

In dit geval gaan wij voor u in gesprek met de verzekeringsmaatschappij. Het is namelijk veelal mogelijk dat het standaardpakket aan diensten en goederen omgezet wordt naar een uit te keren bedrag. Dit bedrag valt dan mogelijk iets lager uit dan vermeld in uw uitvaartpolis. Omdat wij kleinschalig en onafhankelijk zijn, zijn onze kosten gemiddeld lager. Het uit te keren bedrag kan als u dat wenst, aan ons overgemaakt worden. Wij zorgen dan dat deze in mindering wordt gebracht op de factuur die u van ons ontvangt.

Deposito

Heeft u bij een uitvaartonderneming voor uw uitvaart gespaard (deposito), ook dan kunt u bij ons terecht. Het maakt niet uit waar de uitvaartverzekering is afgesloten, wij regelen alles tot in de puntjes voor u.  

Zelf de uitvaart regelen?

Wilt u liever zelf de uitvaart regelen maar dat ik u hierin op de achtergrond begeleid? Ook dat is mogelijk. Hiervoor hanteren wij een instaptarief. Forever Moments kan voor iedereen een passende uitvaart organiseren.  

Nazorg

Na de uitvaart plannen wij samen met u een contactmoment om te horen hoe het met u gaat en of u nog vragen heeft. Indien gewenst kunnen wijvoor individuele coaching zorgdragen.