Er staat geen tijd voor rouw

Home > Nazorg

De uitvaart is geweest… wat nu?

Natuurlijk houdt onze zorg niet op na de uitvaart. Het is onvermijdelijk dat er na de uitvaart nog dingen geregeld moeten worden. Daarom stellen we direct informatie beschikbaar voor de afwikkeling van de nalatenschap.

Uw eigen Nabestaandendesk

 

Als uw dierbare is overleden zijn er diverse zaken die afgehandeld moeten worden.

De afwikkeling van een nalatenschap is maatwerk. Met onze Nabestaandendesk-service bieden wij maatwerk. Dit is een online platform met een checklist die zich aanpast aan uw persoonlijke situatie. Heel eenvoudig komt u erachter wat er afgehandeld moet worden in de nalatenschap. Van erfenis, notaris, bankzaken tot belastingen en het opzeggen van verzekeringen, goede doelen en social media. Zo heeft u snel overzicht en heeft u ook alles na de uitvaart goed geregeld.

Dit kunnen tijdrovende werkzaamheden zijn waarbij soms ingewikkelde procedures gevolgd dienen te worden.

Forever Moments helpt u hier graag bij met de Nabestaandendesk. Geef uw gegevens aan ons door en wij zorgen ervoor dat u een persoonlijk account krijgt binnen de Nabestaandendesk.

Dit account is uiteraard alleen voor u toegankelijk en eventuele anderen (familie bijvoorbeeld) die u zelf toegang geeft. Door u aan te melden krijgt u stap voor stap advies en hulp op verschillende onderwerpen en op prioriteit, heeft u een overzichtelijke checklist en heeft u zelfs plaats voor uw eigen notities. En mocht u een tijdje niet zijn ingelogd, dan krijgt u vanzelf een reminder in uw e-mail.

Alles overzichtelijk en digitaal op één plaats.

 

Liever een boekje?

Bent u niet zo digitaal?  Of werkt u liever alles af op uw eigen manier? Dan kunt u van ons een handzaam boekje ontvangen om de nalatenschap af te wikkelen: ‘Zorgen Erna, Hulp bij afwikkeling van de nalatenschap.’ Wij begeleiden u graag in het maken van een passende keuze voor uw situatie.

Wel zo handig in een enerverende tijd waarin er veel op u afkomt.

 

En hoe gaat het met u?

In het rouwproces kunnen allerlei emoties u onverwachts overvallen. U kunt last krijgen van verminderde concentratie en merkt dat u minder goed kunt functioneren in het dagelijks leven. In onze westerse samenleving hebben we het vooral over ‘sterk zijn’ en ‘de draad weer oppakken’.

Vaak vinden we het moeilijk om echt stil te staan bij wat ons is overkomen en doen we liever alsof het allemaal ‘prima’ gaat. Maar misschien gaat het helemaal niet prima.

Wat dan? Hoe gaat u dit verlies integreren in uw dagelijkse leven?

Hoe mooi zou het zijn als u degene die u verloren bent kunt meedragen in uw hart, zonder daarbij het gevoel te hebben overmand te worden door emoties waardoor uw dagelijkse functioneren wordt bemoelijkt.

Forever Moments staat u ook graag bij in dit proces en bied professionele begeleiding in persoonlijke gesprekken.

Indien u behoefte heeft aan een gesprek, zowel in de periode van het afscheid van uw dierbare als tijdens het rouwproces daarna, kunnen wij u hierin professioneel ondersteunen.  Kijk ook eens bij het kopje Rouwbegeleiding.