Forever Hearts

Forever Hearts, een liefdevolle blijvende herinnering

 

Haar blik starend naar buiten…. Waar blijft ‘t bezoek nou? Ze zeiden toch dat ze vandaag zouden komen?  Haar man waar ze al meer dan 35 jaar mee getrouwd is wordt steeds vergeetachtiger. Helaas weet hij ‘t ook niet meer zo goed.

Het alledaagse leven van twee mensen die gelukkig nog samen zijn en zelfstandig wonen maar het nog maar net kunnen redden.  Allerlei lichamelijke gebreken die ze krijgen. Een hip stel van allebei ver in de 70 maar zij die niet of nauwelijks kan horen maar wel helemaal bij is met haar koppie. Hij die er ook nog helemaal jeugdig en hip uit ziet met witte sneakers en al maar in ‘t koppie het allemaal niet meer goed weet.

“Door de weeks zie ik soms dagenlang niemand”

zei ze mij laatst….

Mijn hart brak…

“En al je handwerkjes waar je altijd zo goed in was?” Vroeg ik haar … hopende dat ze weer een doel zou vinden in haar wereld die steeds kleiner wordt. Vroeger ging ze veel op pad, praatte met alles en iedereen en had een leuk baantje, manlief was de hoofdkostwinner, zo ging dat vroeger.

Het liet me niet los.

Wat kan ik voor ze doen? Hoe kan ik haar helpen zich weer een beetje nuttig te voelen en dat ze nog in contact staat met de buitenwereld?

Aan de andere kant, vanuit mijn beroep als Uitvaartbegeleider, liep ik al langere tijd met ’t idee (ook door mijn coupeuse achtergrond) om voor nabestaanden een blijvende herinnering te maken.

De geboorte van FOREVER HEARTS. was een feit.

Ouderen die graag in contact willen blijven met hun omgeving kunnen voor nabestaanden iets moois, iets kleins, iets blijvends maken wat ze wellicht iedere dag bij zich hebben. Een sleutelhanger bijvoorbeeld in de vorm van een hart, een bootje of een ander figuur en de stof komt van een lievelingsoverhemd, -jurk, -trui, zakdoek of zelfs een poetsdoek kan….   De ouderen maken het voor de nabestaanden. 

Ik verbind ze graag met elkaar, de nabestaanden die een mooie blijvende herinnering krijgen en de mensen die het maken.

Ook jongere mensen die op de één of andere manier een afstand hebben tot de arbeidsmarkt of zij die al genieten van hun pensioen maar wel graag in contact blijven met..….

De groep kan dan eindeloos worden. Wilt u ook onderdeel worden hiervan?

 

Wilt u ook onderdeel worden hiervan?