Met ziel en zakelijkheid

Home > Over ons

Wie is Marina Grabner

 Ik realiseer mij dat, als ik een uitvaart mag regelen en organiseren voor een familie, ik als onbekende in de privélevens van anderen stap. Om die reden wil ik ook graag een stukje privé van mijzelf met u delen.

Ik ben in 1968 geboren in Liberia (West Afrika) uit ouders die uit Indonesië kwamen. Als kind van 8 ben ik naar Nederland gekomen omdat mijn ouders gingen scheiden en mijn vader daarna naar Kenya (Oost Afrika) emigreerde. Samen met mijn moeder en mijn oudere broer groeide ik op in Nederland. Mijn moeder heeft mij veel meegegeven op het gebied van spiritualiteit, aandacht voor het gevoel, creativiteit en compassie voor de mens. Van mijn vader leerde ik de meer praktische zaken van het leven. Van mijn beide ouders heb ik een rijke bagage meegekregen.

Na diverse jaren in coaching en sales te hebben gewerkt, heb ik in 2013 een lang gekoesterde wens vervuld en mijn diploma tot Uitvaartbegeleider bij Meander in Zwolle behaald.

Echter, aangezien een uitvaartbegeleider 24/7 bereikbaar dient te zijn en op dat moment mijn twee kinderen nog jong waren was het werken in de uitvaartbranche en mijn gezin toentertijd lastig te combineren. Ik pakte mijn oude werk weer op maar de uitvaartbranche bleef trekken.

Op een gegeven moment waren mijn kinderen mooie volwassen mensen geworden en hadden mij fysiek als moeder niet meer zo nodig en was de tijd rijp om mijn wens werkelijkheid te laten worden. Met Forever Moments organiseer en verzorg ik persoonlijke uitvaarten en begeleid ik nabestaanden.

In September 2021 heb ik ook de Post HBO Opleiding Verlieskunde afgerond om mijn dienstverlening nóg vollediger aan te kunnen bieden en daarmee ook na de uitvaart mensen te kunnen begeleiden met hun rouw of trajecten helemaal los van een uitvaart maar waar wel een stuk(je) rouw in zit.

Klik hier voor info rouwbegeleiding.

 

Mijn visie is dat het bijzonder belangrijk is om de nabestaanden zoveel mogelijk te betrekken bij het afscheid: hen de tijd en de ruimte te bieden voor het afscheid. Het kan helpen bij het verwerkingsproces om zaken zelf te doen, om stil te zijn bij en in het moment. Samen kijken we waar de behoefte ligt. Het is opeens een heel leven wat zomaar voorbij is….. of misschien was het leven juist veel te kort wat ineens voorbij is.

Ik zie het als mijn missie mensen te helpen bij het verwerken van dit verdriet, het leven voor hen een beetje lichter en dragelijker te maken. Door het volledig uit handen nemen of waar gewenst, ondersteunen van onderdelen van de organisatie van een warm en waardevol afscheid, zorg ik dat nabestaanden ontzorgd worden waardoor zij zich volledig zullen kunnen wijden aan het rouwproces.

 

Verdriet is een andere vorm van houden van….

“We komen op deze aarde en verlaten deze ook weer”

Deze spreuk, op onze homepage, hebben wij gekozen om de relativiteit van alles in te laten zien, om u te vragen vanaf een afstand ernaar te kijken: naar de cyclus van het leven. Ondanks dat het gemis er is kan het helpend zijn om uw rouw dragelijk te maken.

Onze werkwijze

 Wanneer u Forever Moments belt in verband met een overlijden, zullen wij altijd eerst vragen of u al contact heeft gehad met een arts om het overlijden officieel vast te stellen. Tot het moment van officieel vaststellen van overlijden mogen wij niets doen.

Als de arts het overlijden heeft vastgesteld zullen wij bij u navragen of u bekend is wat er op dat moment moet gebeuren en wat uw wensen zijn. Desgewenst komen wij meteen naar u toe. Aansluitend daarop wordt een vervolgafspraak ingepland. Tijdens de vervolgafspraak worden alle stappen voor het regelen van de gewenste uitvaart stap voor stap met u doorlopen en krijgt u alle gelegenheid uw vragen te stellen.  Wij geven mogelijkheden aan, u maakt keuzes en bepaalt en wij houden de regie en de deadline’s in de gaten.

Samen creëren we een mooi passend afscheid.

Over partnerships en werkgebied

Forever Moments werkt samen met Sigrid van den Berg als vaste back-up. 

Als assistentie bij uitvaarten Judith Molkenboer en/of Sigrid van den Berg (lees ook mijn blog).

Deze dames hechten er ook grote waarde aan uw wensen centraal te stellen. Op deze manier is er altijd iemand beschikbaar

en bestrijken wij met elkaar een groot werkgebied. Wij zitten niet vast aan bepaalde regio’s maar werken vanuit Rotterdam, voor geheel Nederland.

Leveranciers & duurzaamheid

Forever Moments werkt met diverse lokale leveranciers samen op het gebied van laatste verzorging, kisten, manden en wades, bloemen, drukwerk, rouwvervoer en mooie locaties.  Al deze leveranciers hebben, naast hun professionele werkhouding en ethiek, duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Het zijn leveranciers die door Forever Moments zelf zijn uitgekozen en die bij ons passen. Onze leveranciers zijn flexibel en begrijpen als het net even iets anders loopt. Wij presenteren ze graag aan u.

Kijk op onze inspiratie pagina voor voorbeelden van onze leveranciers: bijvoorbeeld, Akidia Uitvaartkisten voor een passende kist of een wade via Wikkelgoed. Daglief.nl voor drukwerk, Straver voor vervoer op maat óf Stijl & Traditie voor als het vervoer nóg exclusiever mag zijn, Bloemsierkunst Roosenschoon of de Uitvaartbloemist voor rouwboeketten.

Onafhankelijk

Wij zijn een kleinschalige, onafhankelijke uitvaartonderneming waar u zonder maar ook met elke verzekering terecht kunt. Wij regelen het contact en de afhandeling met de verzekeringsmaatschappij voor u. Er zijn verschillende soorten verzekering.

Werkgebied

Ons werkgebied: de onderstaanden plaatsen of in de buurt ervan:

Rotterdam – Hoek van Holland – Vlaardingen – Spijkenisse – Den Haag – Leiden Gouda – Dordrecht – Zoetermeer en op verzoek heel Nederland.

Verschillende soorten uitvaarten

  • LHBTI uitvaarten
  • Eigentijdse uitvaarten
  • Traditionele uitvaarten
  • Kinderuitvaarten
  • Persoonlijke uitvaarten
  • Kleine uitvaarten
  • Gelovige uitvaarten