Home > Over ons > Nieuws > Gediplomeerd rouwbegeleider

Gediplomeerd rouwbegeleider

Gediplomeerd Rouwbegeleider

Gediplomeerd Rouwbegeleider

 
En zie daar…. eindelijk gediplomeerd rouwbegeleider.

In 2020 ontstond er bij mij opeens de behoefte om niet alleen mensen te kunnen helpen voor en tijdens de periode van de uitvaart maar ook erna en ook los van uitvaarten.

Ik ging op zoek en kwam uit bij de Post-HBO Opleiding Verlieskunde aan HBO Drechtsteden te Dordrecht. Stephanie Beijnes is de vakdocent en wat een mooi jaar was het.

Stephanie zegt zelf over deze opleiding:

Kundig: ’Inzicht in verlieskunde’. Door zicht te krijgen op de dynamiek en het proces van verlies en rouw komt men effectiever tot de kern van de problematiek van de cliënt.

 
Vaardig: ‘Methodisch werken en toepassen’. De begeleidingsvaardigheid wordt versterkt door kennis te maken met verschillende methodieken en daarin te trainen.

De adviesvaardigheid wordt vergroot door inzicht te krijgen in de plaats van het individu in de organisatie en zijn, haar omgeving.

Dus leren over methodieken en interventies met betrekking tot rouw en verlies. Niet alleen verlies van een dierbare maar ook van een relatie, gezondheid, werk of een toekomstverwachting.

Al dit moois, daar heb ik mee leren werken en ik mag anderen ermee helpen:

hoe ga je om met een verlies? met tegenslagen?

Heb je concentratieproblemen en/of voel je je somber of alleen of het gevoel dat niemand je begrijpt….   allemaal zaken die erop kunnen duiden dat je nog niet goed weet hoe je met bepaalde zaken o moet gaan of hoe je een verlies zou moeten integreren in je dagelijkse leven zodat je weer een beetje door kan.

Met mijn diploma op zak mag ik mezelf nu Verlies- en Rouwbegeleider noemen en (jonge) mensen daarin begeleiden. Ook los van een uitvaart, misschien wel via het werk en misschien wel gewoon via jezelf omdat je het jezelf gunt.

Hoe om te gaan met verlies? Als je het jezelf gunt is het een stukje persoonlijke ontwikkeling door inzicht.

Wil je meer weten? Vraag vrijblijvend informatie aan.

(gepost 20 september 2021)