Home > Over ons > Reviews > Ellen en Selma

Ellen en Selma

Klein, intiem en met Indonesische hapjes.

Toen het duidelijk was dat onze moeder niet lang meer had te leven, vroegen mijn zusje en ik ons af bij wie het definitieve afscheid van mama in goede handen zou zijn, haar leven recht zou doen. Mijn zwager wist het meteen: Marina Grabner die, in de tijd dat zij in een heel andere branche zijn collega was, over precies die eigenschappen zou beschikken die wij op dat moment zo nodig hadden.

Hij had geen betere keuze kunnen maken: het klikte direct toen mijn zusje en ik met haar kennismaakten. Marina is namelijk één en al warmte en empathie, is creatief, geduldig en praktisch en de begrippen “kan niet” en “onmogelijk” lijken voor haar niet te bestaan.

Zonder te ‘sturen’ hielp Marina ons bij het kiezen van de kaarten, lettertypes en foto’s en luisterde daarbij goed naar wat wij vertelden over onze moeder, zodat ons laatste eerbetoon aan haar echt bij haar zou passen.

Niets was Marina te veel; ze was regelmatig met ons in contact zodat eventuele fouten in tekst, draaiboek etc. voorkomen werden of tijdig werden gesignaleerd. Dat gaf ons, ondanks de emotionele en praktische hectiek na mama’s overlijden, enorm veel rust; alles was in goede handen. 

De locatie voor het samenzijn met familie en vrienden met mama in een wade gewikkeld en op een baar in ons midden, evenals de organisatie en presentatie van de foto’s en muziek was perfect: informeel, intiem en met Indische hapjes die zij altijd heerlijk had gevonden.

Dank je, Marina, we hadden het afscheid van mama niet mooier en passender kunnen wensen.

Uitvaart van Janny Botter, februari 2022.

Ellen Van der Meer en Selma Ruijters.