Home > Over ons > Blogs > In de Media – Okt. ’21

In de Media – Okt. ’21

In het Magazine van MKB-Rotterdam Rijnmond STERKR een interview, oktober 2021.

Altijd actief verbinden

“Bij mij staat de mens altijd voorop. Ik ben nieuwsgierig van aard en kom daarom graag met anderen in contact. Ook zoek ik altijd actief verbindingen tussen mensen en partijen die elkaar kunnen helpen.” De ideale eigenschappen voor de relatiemanager Partners van MKB Rotterdam Rijnmond. Marina Grabner is die relatiemanager en stelt zich graag aan alle MKB’ers voor.

Relatiemanager Partners
“Binnen MKB Rotterdam Rijnmond ben ik de Relatiemanager van de Partners. Dat houdt in dat ik de contacten onderhoud en bespreek wat er goed gaat binnen een bedrijf of waar juist behoefte aan is, met onze propositie van MKB RR in het achterhoofd houdende natuurlijk. Met al die verschillende bedrijven binnen MKB RR (ondernemers, onderwijs en overheid) is dat heel breed en divers. Het allerleukste vind ik om partijen aan elkaar te verbinden en een constructieve samenwerking tot stand te brengen, zowel binnen als buiten ons netwerk. Als ik een partij kan helpen, of dat nou een ondernemer of een onderwijsinstelling is, door een mogelijke oplossing voor hun probleem aan te dragen, dan haal ik daar enorm veel voldoening uit.”
 
Uitvaartbegeleider
“Voor MKB Rotterdam werk ik een aantal vaste uren per week, maar wel op flexibele basis. Dat is ook nodig voor mijn eigen bedrijf, Forever Moments Uitvaart & Begeleiding waarin ik 24/7 bereikbaar ben. Voor mij zijn het beide functies die de mens centraal zet en waarbij passende oplossingen gezocht moeten worden. Zowel voor ondernemers als voor nabestaanden. Het is mooi en dankbaar werk om mensen te mogen helpen tijdens een moeilijke periode. Ik vind het belangrijk om met veel individuele aandacht iemand bij te staan bij een enorme uitdaging. Dan kun je pas een echte persoonlijke uitvaart creëren.
 
Ook vind ik het belangrijk dat de familie/nabestaanden een klik voelen met mij. Ik neem het niet vanzelfsprekend dat ik een uitvaart mag doen. Het blijft een boeiend proces.”
 
Omgaan met verlies
“Naast mijn werk als uitvaartbegeleider had ik sterk de behoefte om ook mensen te kunnen helpen ná de dag van de uitvaart. Ik heb de Post HBO opleiding Verlieskunde afgerond en
ben inmiddels ook verliesbegeleider.  Dit kan verder gaan dan alleen verlies van een nabestaande.  Je kunt ook enorm verlies ervaren na het verliezen van bijvoorbeeld een relatie, een baan of thuisland.
Een bedrijf kan een werknemer in dienst hebben die een bepaald verlies moet verwerken en daardoor niet goed functioneert. Voor al die verliezen kan ik een begeleidingstraject verzorgen. Individueel, maar ook in een groep.
 
Want hoe ga je als collega’s om met rouw op de werkvloer? Mensen vinden het vaak lastig: ‘wat moet ik zeggen of doen?’
 
Ik kom graag eens op de koffie om dat toe te lichten. En dat mag met of zonder cake.”

– Marina Grabner, oktober 2021.