Home > Over ons > Blogs > Respect tonen

Respect tonen

Laatst is er door een familie als rouwauto gekozen voor een prachtige Citroën DS. Het voorlopen bij een rouwstoet is een mooi gebaar van respect aan de overledene en de familie.

Toen ik op de dag van de uitvaart voorliep op de Oostzeedijk Beneden (Rotterdam), was er alleen één ding wat mij heel erg verbaasde en ook lichtelijk irriteerde als ik dat zeggen mag: waar is het respect gebleven van de omstanders? Van de mensen die toevallig op dat moment ook op de Oostzeedijk Beneden waren op hun fiets, scooter of gewoon aan het lopen waren….

Iedereen schoot voorbij terwijl ik voorliep, scooters, fietsers …. Hoe kan dat?

Dan stap je toch even van je fiets of scooter af? Sta je even stil? En toon je op dat moment jouw respect voor degene die is overleden en voor het verdriet van de familie?

~~ Een heel simpel gebaar van respect tonen ~~

Ik kan me herinneren dat ik ooit voor een stoet uit liep in de wijk Nieuw Terbregge in Rotterdam. Ik naderde een bruggetje waar ik met de stoet overheen moest. Er waren een aantal medewerkers van de Gemeente bezig de brug met een hoge drukspuit schoon te maken. Veel herrie dus en opspattend water. Één van de medewerkers zag mij aankomen, riep naar zijn collega aan de overkant dat hij moest stoppen en het gebeurde meteen. Ook hun hoedjes gingen af en er was op dat moment stilte en respect.

Kijk… dat bedoel ik.

Zo hoort het en had het afgelopen 19 mei ook moeten gaan, ook al is het een drukke straat van komen en gaan.

#respect #klassiekerouwauto

mei 2023.