Home > Over ons > Blogs > Een klein gebaar van steun en troost

Een klein gebaar van steun en troost

Een geliefde verliezen, een moeder, een vader, een opa, oma, een tante, een oom, een broer, een zus, een vriend, vriendin, collega, een lieve buur, een kennis….

Voor de één is de relatie heel dichtbij, voor de ander iets verder weg. Dat laat onverlet hoeveel impact het op de nabestaanden kan hebben. De dag van de uitvaart is vaak een hele intense dag/beleving, de week erna ook maar dan… dan wordt het stiller en is het de bedoeling dat het leven weer opgepakt wordt, dat de pijn van het gemis wordt geïntegreerd in het dagelijkse leven. Hoe doe je dat?

Dat is letterlijk rouwarbeid verrichten zoals schrijver en hoogleraar in rouw en verlies, Manu Keisre, het noemt. Ik zou iedereen die hiermee te maken krijgt boek van hem Helpen bij Verlies en Verdriet, ook echt aanraden. Alleen al een stukje educatie rondom rouw en verlies kan je emoties lichter maken.

Ik weet niet of edelstenen echt een genezende of helpende werking hebben, maar ik ben ermee opgegroeid en vind de gedachte dat ze een genezende werking hebben, heel mooi.

Zoals bijvoorbeeld rozenkwarts, amethist, bergkristal. Zelf draag ik ook edelstenen… prachtig vind ik ze.

Zo nu en dan geef ik ze cadeau aan nabestaanden in de vorm van een armbandje of een losse steen, als een gebaar van steun en troost… ze hebben het al zo zwaar, misschien helpt alleen de gedachte al. Dus er is weer een armbandje verstuurd.☘️