Home > Over ons > Blogs > De digitale nalatenschap.

De digitale nalatenschap.

De uitvaart is geweest, naast alle emoties en (misschien in sommige gevallen) ongeloof omdat het zo onverwachts kwam, was er veel te regelen in een korte tijd.

Je dacht dat het misschien klaar was met de regelmodus maar dan is er de nalatenschap die afgehandeld dient worden.

Ik vind ’t altijd fijn ook met deze taak het de nabestaanden een beetje makkelijker te kunnen maken. Daarom bied ik altijd een boekje aan van ZorgNa waarin alle stappen overzichtelijk te vinden zijn die je moet doorlopen om de nalatenschap van een overleden partner, familielid of vriend/vriendin af te handelen.

Maar we leven in een digitaal tijdperk, daarom bied ik dit ook digitaal aan. Ik maak een account aan en overzichtelijk word je door alle te nemen stappen geleid, helemaal gericht op de situatie van de overledene.

Wil je anderen toevoegen zodat zij ook kunnen meekijken en helpen ? Het kan!

Wil je documenten up-loaden? Het kan!

Wil je een checklist hebben? Het kan!

Wil je reminders krijgen? Het kan!

En last nut not least… vergeet niet de social media kanalen, de digitale nalatenschap. Of is het de bedoeling dat er een herdenkingsstatus worden ingesteld? Of moet dit platform toch worden opgezegd? Het zijn vaak lastige en tijdrovende klusjes. Uiteraard worden daar ook richtlijnen voor gegeven.

Met de Nabestaandendesk via Forever Moments krijg je stapsgewijs alle info over het afhandelen van de (digitale) nalatenschap.

Hoe fijn is het te weten dat er voor dit soort zaken ook hulp is?

21 Februari 2023.