Home > Over ons > Blogs > Duurzame uitvaart

Duurzame uitvaart

Vandaag 10 oktober 2023, is het de dag van de duurzaamheid. Een duurzame uitvaart is niet zo lastig te creëren, lees maar eens met mij mee.

Het begint met het omhulsel, in een wade of als je dan toch een kist wil kies dan voor de pas op de markt uitgekomen duurzame kist van Akidia, de SENJA, helemaal gemaakt van bamboe en jute of…. de duurzame kist van LOOP. Die verschoont ook het “afval” wat wij in ons lichaam meedragen zodat er in de aarde (bij een natuurbegraafplaats, Zomerlanden bijvoorbeeld) geen footprint van ons achterblijft.

Natuurlijk zijn we, maar ook onze dierbare overledene, gekleed in biologisch afbreekbaar materiaal. En het liefst is het vervoer erheen geweest met paard en wagen of een (bak)fiets maar ja… dat is wellicht een beetje te ver wat afstand betreft. Dus toch maar die Tesla rouwauto.

Mooi is het als de familie en genodigden zelf het rouwboeket hebben geplukt uit eigen tuin of uit een andere pluktuin (zie foto).

En achteraf bij het samenzijn hebben we verantwoorde hapjes ☘️.

Opdrachtje: kijk naar mijn lijstje wat je eventueel allemaal zelf zou kunnen doen en waar een duurzame oplossing voor zou kunnen komen > zelf doen.

En als je wilt sparren hoor ik dat uiteraard graag!

post 10-10-2023