Home > Over ons > Blogs > Engelse Begraafplaats Malaga, ook voor kinderen

Engelse Begraafplaats Malaga, ook voor kinderen

Momenteel zijn mijn lief en ik met vakantie in Spanje. Zo bijzonder is dat niet want golfen is onze passie en dat kunnen we hier uitgebreid doen.

Wat wel bijzonder is, is het volgende: naast golfen vragen we ons natuurlijk ook af wat we nog meer willen doen en/of zien. In onze zoektocht daarin kwamen we uiteraard een hoop kathedralen tegen die Spanje rijk is en zeker in het gebied waar wij verblijven, Andalusië.

Maar wat kwamen we nog meer tegen:

De eerste NIET Rooms Katholieke Begraafplaats van Spanje in Malaga, in een mooie wijk, achter een grote rij bomen, Cementario Inglés de Málaga.

Deze begraafplaats is tot stand gekomen door een initiatief van de Engelse consul William Mark (Consul van 1824 tot 1836 in Málaga). De Engelse consul vond het verschrikkelijk dat niet-rooms katholieken op het strand van Málaga en dan ook nog in verticale positie begraven werden. Wat tot gevolg had dat lichamen weg- en aan spoelden of soms ten prooi vielen aan dieren.

De Engelse Consul kreeg eindelijk in 1831 toestemming om dicht bij het centrum op een stuk land een begraafplaats op te richten voor niet Rooms- Katholieke Christenen. 

Het is overigens niet alleen een begraafplaats voor Engelsen maar ook andere nationaliteiten kwamen we tegen.

Wat mij het meest raakte was dat de graven van kinderen een apart hofje hebben gekregen, volgens mij in de leeftijd van 2 maanden tot 25 jaar als ik goed gerekend heb.

Wat heel mooi was om te zien was dat de meeste kindergraven versierd waren met schelpen. Echt indrukwekkend!

~~~

Mei 2024, Spanje.