Home > Over ons > Blogs > De Amazone

De Amazone

Unieke locatie

Driemaster Zeilschip.

Laatst ontmoette ik bij één van de bijeenkomsten van MKB Rotterdam Rijnmond, een dame die vertelde over haar Schip, een driemaster Zeilschip welke al 25 jaar aan de Veerhaven ligt in de mooie Rotterdamse wijk, het Scheepvaartkwartier.
 
Mijn aandacht was meteen getrokken: als uitvaartbegeleider ben ik altijd op zoek naar unieke locaties.
 
De dame was Erica Bijl en haar mooie schip is de Amazone.
 
Stel je eens voor een condoleance voor maximaal 125 personen op een mooi schip welke ook nog gaat varen voor ca. 2 uur. Een condoleance is vaak meer dan het condoleren van de nabestaanden. Families, vrienden en kennissen hebben elkaar een tijd niet gezien en ontmoeten elkaar weer en halen herinneringen op.
 
De afspraak met Erica om te komen kijken op haar schip, was gemaakt.
Toen ik zelf daadwerkelijk mijn eerste stappen op het schip zette was ik om: vanwege alle verschillende hoekjes en plekken aan boord, bovendeks en onderdeks leent het schip zich goed voor een condoleance.  Mensen kunnen overal staan en gaan waar ze maar willen.
 
Het schip is in 1929 gebouwd voor vrachtverkeer en in 1994 in de sfeer van Maritiem Chique omgebouwd tot driemaster zeilschip. Vandaag de dag leent het schip zich uitstekend als unieke en exclusieve locatie voor private events.
Ben jij ook nieuwsgierig geworden en wil je graag eens een kijkje nemen bij Erica? Laat het me weten en we gaan samen aan boord!