Begrafenis regelen

Home > Begrafenis regelen

Een begrafenis regelen: wij zorgen voor een persoonlijk en waardig afscheid

Het overlijden van een dierbare is een moeilijke en heftige periode. Iemand waarvan u houdt is komen te overlijden. U gaat door in een roes en u heeft verdriet. Toch weet u dat het regelen van de begrafenis nu dient gebeuren. En u wil graag liefdevol en waardig afscheid nemen van uw geliefde. Forever Moments is er voor u. Wij begeleiden u graag naar een persoonlijk afscheid voor uw dierbare.

Mogen wij u bijstaan? Neem vrijblijvend contact op voor hulp en advies.

Informatie over begrafenis regelen

Bij het regelen van een begrafenis komt er veel op u af. De uitvaartondernemer geeft u veel informatie waarbij verschillende mogelijkheden aan u worden voorgelegd. Aan de hand van deze mogelijkheden dient u bepaalde keuzes te maken. Wilt u graag de regie in eigen hand houden of kiest u ervoor om de zorg uit handen te geven? Het zijn vragen waar u over na mag denken. Natuurlijk gaan wij in op uw wensen en behoeften tijdens het regelen van de begrafenis. Wij vinden het van uiterst belang, dat u zich gehoord voelt en doen ons uiterste best om ervoor te zorgen dat de begrafenis naar alle tevredenheid wordt geregeld.

Stappenplan begrafenis regelen

De vraag: ‘wat dient er allemaal geregeld te worden voor een begrafenis’, is niet in één antwoord uit te drukken. Dit is bij iedereen anders en is afhankelijk van de persoonlijke situatie en wensen. Hieronder hebben wij voor u globaal de punten op een rijtje gezet welke wij samen met u gaan bespreken tijdens het regelen van de begrafenis.

Samen met u wordt de locatie van locatie van begraven (begraafplaats) gekozen of de plaats van cremeren (crematorium). Ook daar zijn veel mogelijkheden. Zo kunt u ook kiezen voor een natuurbegraafplaats. Het kan natuurlijk ook zo zijn dat uw dierbare een specifieke wens heeft uitgesproken.      

Omhulsel uitzoeken
Mag de kist van hout zijn of heeft u een specifieke kleur in gedachte? Ook een mand of wade behoort tegenwoordig tot de mogelijkheden.

Muziek uitkiezen
Welke muziek wordt er gespeeld op de uitvaart of wordt er gekozen voor een live muziek spel met muziek-instrumenten?

Sprekers en voordrachten
Wie wil graag wat vertellen of voordragen tijdens de uitvaart? Hoeveel personen willen er bijdragen? Zijn de teksten reeds geschreven en aangeleverd bij de uitvaartbegeleider? De drukker zal zorgen dat de teksten eventueel aan de liturgie worden toegevoegd.

Rouwvervoer regelen
Kiest u ervoor om het vervoer te regelen middels een rouwauto of kiest u voor een andere manier van vervoeren.

Rouwkaart uitzoeken
Samen met uw uitvaartbegeleider kiest u een rouwkaart en stelt u een tekst samen. Uw uitvaartbegeleider zal de kaart laten drukken en zorgen voor de verzending. 

Rouwboeket uitzoeken
U kiest naar wens een rouwboeket uit (uw uitvaartbegeleider kan u helpen met uw keuze). Deze kan de uitvaartbegeleider bestellen bij de leverancier of u heeft wellicht zelf een eigen bloemist waar u al jaren komt.

Koffietafel regelen
Wilt u graag een koffietafel waarbij broodjes, koffie en thee wordt geserveerd of mag de koffietafel in een modern jasje worden gestoken? U zou dan kunnen denken aan een favoriet drankje of hapje van uw dierbare. U kunt uw wensen delen met uw uitvaartbegeleider. Ver weg en toch dichtbij
Het kan natuurlijk gebeuren dat niet iedereen bij de uitvaart aanwezig kan zijn. Het is tegenwoordig mogelijk om de gehele uitvaart vanuit de aula, rechtstreeks via een livestream beschikbaar te stellen voor genodigden die niet bij de uitvaart aanwezig kunnen zijn. Vaak kunnen deze beelden ook nog op een later moment terug gekeken worden. Hiervoor kunt u een externe partij inschakelen.

Wij begrijpen dat het geen makkelijke opgave is om verschillende keuzes te maken in deze moeilijke tijd. Graag staan wij voor u klaar, regelen wij de begrafenis en nemen u de zorgen uit handen.

De kosten van een begrafenis regelen

De kosten van een begrafenis zijn gerelateerd aan de keuzes welke gemaakt worden. Natuurlijk geven we u tijdens het regelen van de begrafenis inzage in de kosten, zodat u achteraf niet voor verrassingen staat. De uitvaartverzorger   zal u informeren over de kosten. Om alvast een beter beeld te krijgen van de kosten kunt u de pagina Tarieven & Verzekering – Forever Moments bekijken.

Wilt u graag persoonlijk contact over het regelen van een begrafenis? Met aandacht en zorg staan we voor u klaar.

Onafhankelijk

Wij zijn een kleinschalige, onafhankelijke uitvaartonderneming waar u zonder maar ook met elke verzekering terecht kunt. Wij regelen het contact en de afhandeling met de verzekeringsmaatschappij voor u. Er zijn verschillende soorten verzekering.

Werkgebied

Ons werkgebied is Groot Rotterdam tot aan Zoetermeer en op verzoek heel Nederland.

Verschillende soorten uitvaarten

  • LHBTI uitvaarten
  • Traditionele uitvaarten
  • Eigentijdse uitvaarten
  • Kleine uitvaarten
  • Gelovige uitvaarten
  • Kinderuitvaarten
  • Persoonlijke uitvaarten